Automationsingenjör till Paroc

PAROC står för energieffektiva och brandsäkra isoleringslösningar av stenull för nybyggnation och renovering, VVS-lösningar, industriapplikationer, marin- och offshorelösningar.

Genom vår 80-åriga historia har vi fått ett välförtjänt rykte för hög produktprestanda, teknisk expertis och hållbarhet bland proffsbyggare, arkitekter, entreprenörer, återförsäljare och industriella byggentreprenörer. Våra produkter spelar en avgörande roll i att bekämpa klimatförändringarna då ca 40% av de växthusgaser som genereras av människan kommer från byggnader. I nya utvecklingsprojekt tillsammans med våra kunder testar vi löpande nya, hållbara produkter och lösningar.

Idag är vi marknadsledande, räknat i marknadsandel, på våra huvudmarknader i Finland, Sverige och Baltikum, inom såväl byggisolering som teknisk isolering. Dessutom har PAROC-produkter starka positioner som utmanare till nuvarande marknadsledare i Polen, Tyskland, Storbritannien, Norge och Ryssland.

 

Vad behöver vi?

Nu söker vi Dig som vill arbeta som automationsingenjör i vår fabrik i Hällekis där vi erbjuder en omväxlande vardag i en verksamhet som befinner sig i ett expansivt skede. Just nu pågår mycket förbättringsarbete inom alla områden i fabriken, så du kommer erbjudas en tjänst där du kan vara med och utveckla nya processer i tvärfunktionella team.

Vad kommer du göra?

Som automationsingenjör inom underhåll ansvarar du för uppgraderingar och ombyggnader av befintligt styrsystem. Du innehar en nyckelroll i planeringen av underhållsstopp samt i programmering och korrigering av systemparametrar. Vi strävar efter användarvänliga och kostnadseffektiva system för att säkerställa en konkurrenskraftig fabrik och driftsäker process.

Du kommer att driva och delta i förebyggande och förbättrande arbete och även jobba mycket med rotorsaksanalyser både på maskin- och systemnivå i tvärfunktionella team. Att arbeta som automationsingenjör innebär också att tänka i nya banor för att hitta bästa lösningen på uppkomna driftstörningar. Du kommer även vara en viktig kugge när vi skapar investeringsplaner och driver långsiktiga strategiska projekt.

Du rapporterar till Avdelningschef Underhåll och ingår i ett team som tillsammans ansvarar för fabrikens underhåll inom mek, el och automation.

Vad behöver du ha med dig för att lyckas?

För att lyckas i rollen bör du vara ingenjör inom automation, maskin, process eller liknande, alternativt annan lämplig utbildning som tillsammans med erfarenhet kan motsvara utbildningskravet. Du har god förståelse för plc-programmering i styrsystem såsom ABB, Siemens, Beckhoff eller Mitsubishi och har ett par års yrkeserfarenhet av automationsteknik inom industrin. Då vi verkar i en internationell miljö ställer vi som krav att du besitter goda kunskaper i både svenska och engelska.

Vi fäster stor vikt vid att hitta en medarbetare med rätt personliga egenskaper. För att vi ska bli en bra matchning behöver du vara en god relationsskapare som tycker om att arbeta i team. Att växla mellan analytiskt arbete och praktisk problemlösning är något du finner stimulerande och du drivs av att hitta nya oprövade lösningar. Du är prestigelös vilket innebär att du gärna delar med dig men också, minst lika viktigt, lär av andra. Att driva på och avsluta påbörjade projekt ser du som en självklarhet!

Varför börja hos oss?

Vi förstår att vi kräver mycket men i gengäld utlovas en spännande tjänst med stora utvecklingsmöjligheter. Vi är en del av den stora, globala Owens Corning-familjen med 20 000 anställda och verksamhet i 33 länder världen över. Har du ambitionen finns även möjligheter att skaffa erfarenhet genom att delta i internationella projekt. Vi erbjuder kontinuerligt utbildningar och uppmuntrar lagarbete, vänlighet och individuella initiativ. Som anställd på Paroc erjuder vi fina förmåner samt individuell bonus.

Är du vår superkandidat?

Sök omedelbart! I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Technogarden. Du ansöker genom att gå in på annonsen eller technogarden.se. På grund av GDPR kan vi ej ta emot ansökningar via e-post. Vi arbetar med löpande urval varför tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. För mer information om tjänsten, är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Elina Petrakos som nås på 073-148 91 16 eller elina.petrakos@technogarden.se.

Sista ansökningsdag är 30 januari.

Varmt välkommen med din ansökan!

Skicka ansökan

Dela på: