Risk & Compliance Engineer till Arjo i Malmö

Arjo.jpg

På Arjo vet vi att det är avgörande att våra produkter är säkra och av god kvalitet, för att nå framgång. Vi söker nu därför dig som vill ansvara för vårt arbete inom riskbedömning och kvalitet i våra nyutvecklingsprojekt, i syfte att skapa bästa möjliga produkter och omvandla mänskligt behov till teknisk innovation.

Med människan i centrum

Vi utvecklar produkter som förbättrar patienters liv över hela världen. Arjo är ett globalt företag med ett svenskt arv, en blomstrande internationell verksamhet driven av svensk ledarkultur. Ett företag som sätter människor i centrum i allt vi gör. Som Arjo-anställd är du en del av vårt uppdrag i att förbättra liv.

Vi växer, investerar och arbetar hårt för att bygga vidare på vår framgång. Arjo leder utvecklingen i branschen och här finns frihet att utveckla, påverka och vara kreativ. 

Ditt uppdrag
I denna roll leder du arbetet med riskhantering och compliance i våra nyutvecklingsprojekt från koncept till färdig produkt, i nära samarbete med övriga i utvecklingsorganisationen.
Du kommer att vara ansvarig för att säkerställa att de produkter vi utvecklar är säkra och av hög kvalitet vid lanseringstidpunkten. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Leda arbetet med att definiera, dokumentera och underhålla produktkrav i nya utvecklingsprojekt
 • Ansvara för riskhanteringsdokumentation och säkerställa att designen bedöms utifrån potentiella risker för patienten
 • Tillsammans med teamet säkerställa att designen uppfyller gällande standarder, krav och regelverk
 • Delta i det formella granskningsarbetet under design control processen och se till att kraven på design control uppfylls under alla processfaser
 • Granska och godkänna dokumentation för design control
 • Arbeta med externa företag för certifiering av produkten mot definierade standarder
 • Stödja verifierings- och valideringsarbetet

 

Kvalifikationer

 • Teknisk utbildning på minst högskoleingenjörsnivå med inriktning produktutveckling, kvalitet eller liknande
 • Minst 5 års erfarenhet av kvalitetssäkring inom medicinteknik eller annan regulatoriskt styrd verksamhet
 • Flytande engelska och svenska i tal och skrift
 • Erfarenhet av standarder och regulatoriska krav (tex IEC 60601, 62304, ISO10993) som är tillämpliga på MedTech-produkter är meriterande
 • Erfarenhet av riskhantering är ett plus

 
Vem är du?
För att lyckas i rollen ser vi att du är en driven, strukturerad och metodisk person med en lösningsorienterad inställning. Du har en god förmåga och intresse för att läsa och tolka internationella standarder och direktiv på ett pragmatiskt sätt. Dessutom är du van vid en internationell miljö som kännetecknas av höga kvalitetskrav, regler och standarder. Du är öppen för ny kunskap, arbetar självständigt och tar egna initiativ. Du är en lagspelare med en god och tydlig kommunikationsförmåga som väcker engagemang och bygger förståelse för dina frågor samtidigt som du inte är rädd för att ifrågasätta om det behövs.

Teamet
I en global R&D-organisation med 150 ingenjörer tillhör du teamet för nyproduktutveckling i Malmö. Tvärfunktionella team ansvarar för att leverera systemlösningar inom hygien- och sängkategorierna. Projekten omfattar hela utvecklingscykeln. Du utbyter erfarenheter och harmoniserar arbetet genom ett globalt nätverk av ingenjörer på övriga R&D-enheter.

Din ansökan
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jörgen Björkman,  0739-80 83 95. Vi arbetar med ett löpande urval och ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!

We are Arjo 
Our work is based on genuine care and well-being of people. We are a market-leading supplier of medical devices and solutions for patients with reduced mobility and age-related diseases. We serve the needs of acute care patients, long-term residents, caregivers and care providers in more than 60 countries. With almost 6,000 employees worldwide and growing, we offer exciting opportunities to develop in a dynamic and international environment with a strong purpose-driven culture. Find out more about our culture and discover where you might fit in the Arjo family! 

Skicka ansökan

Dela på: