Automationschef till Ahlstrom-Munksjö i Billingsfors

Vi söker en  Automationschef, vars drivkrafter är utveckling, resultat och ledarskap

Ahlstrom-Munksjö är världsledande inom fiberbaserade material och levererar innovativa och hållbara lösningar till sina kunder. Vårt uppdrag är att utöka rollen som fiberbaserade lösningar för en hållbar vardag. Vårt erbjudande inkluderar filtermaterial, släppfodral, material för bearbetning av livsmedel och drycker, dekorpapper, slip- och tejpunderlag, elektrotekniskt papper, glasfibermaterial, medicinska fibermaterial, diagnostik- och energilagringslösningar, samt en rad specialpapper för industri och slutanvändare. Vår årliga nettoomsättning är cirka 2,7 miljarder euro och vi är ca 7 800 anställda. Billingsfors bruk, med drygt 300 anställda, ingår i affärsområdet Industrial Solutions som bl.a. levererar oblekt, miljövänligt tunnpapper till stålindustrin och impregnerat papper, Spantex, till möbelindustri och andra konverteringskunder. Läs mer på www.ahlstrom-munksjo.com

 

Vi ser att du är en stark ledare med ett engagerat och coachande ledarskap. Är du rätt person för oss erbjuder vi dig en arbetsplats med stort fokus på säkerhet, en stark tilltro på framtiden då vi drivs av utmaningar att ständigt hitta bättre och smartare sätt att arbeta på. Hos oss har du stora möjligheter att utvecklas, flexibel arbetstid och en frikostig friskvårdsersättning.


Jobbeskrivning

Som Automationschef tillhör du vår teknikavdelning som har till uppgift att genom support och optimering skapa en driftsäkerhet och hög tillgänglighet i vår produktionsanläggning.

Ditt ansvarsområde innebär att:

 • att sätta säkerheten först när du leder och planerar verksamheten för underhåll och service av elanläggningar samt instrumentutrustningar.
 • utveckla ett högpresterande underhållsteam med högt engagemang.
 • driva och utveckla ett effektivt optimeringsarbete inom EL och automation.
 • arbeta med tillsyn/besiktning/förebyggande underhåll av system och anläggningar.
 • planera/bereda/samordna underhåll och installationer tillsammans med produktionsledning, övriga underhållsgruppen och teknisk service.


Kvalifikationer och personliga egenskaper

 • Dokumenterad ledarskapsutbildning samt vana av personalledning.
 • Utbildning (högskola, YH eller gymnasium) med inriktning mot el och automation.
 • Erfarenhet av el-arbete inom industrisektorn med inriktning mot underhåll samt automation är meriterande.
 • Mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga samt talang att utbilda.
 • Du drivs av förändringar och förbättringar och utvecklar avdelningens resurser i linje med företagets kontinuerliga förbättringsarbete.
 • Datavana då du använder underhållssystemet för planering av insatser och beställningar av varor/tjänster.
 • Du ska behärska både svenska och engelska i tal och skift.


Är du vår nya kollega? Sök omedelbart! I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Technogarden. Du ansöker genom att gå in på annonsen eller technogarden.se. På grund av GDPR kan vi ej ta emot ansökningar via e-post. Vi arbetar med löpande urval varför tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut, 12 december. För mer information om tjänsten, är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Elina Petrakos som nås på 073–1489116 eller elina.petrakos@technogarden.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Skicka ansökan

Dela på: