Application Support Engineer till Emerson i Helsingborg

 

Logo_CORP_RGB_Standard.jpg

Emerson är ett globalt teknik- och ingenjörsföretag som tillhandahåller innovativa lösningar till kunder för industriella-, kommersiella- och konsumentmarknader. Emerson grundades 1890 i St. Louis, Missouri. I över 100 år har vi utvecklats från en lokal aktör till ett globalt teknikbolag.

Emerson Automation Solutions hjälper sina kunder att maximera produktionen, skydda personal och miljö, samtidigt som de optimerar energi- och driftskostnaderna. En dynamisk miljö som finns placerat på 155 platser över hela världen, ett bolag som har resurser för att få dig att fortsätta utvecklas.

Vill du vara omgiven av intelligenta, drivna och passionerade innovatörer som alla arbetar mot samma mål? Att skapa banbrytande lösningar som gör att världen blir en bättre plats? Då är det dig vi letar efter!

Nu söker Emerson Automation Solutions sin nästa kollega. Vi söker dig som har erfarenhet av överordnade styrsystem inom processindustrin – Distributed Control System inom området automation och konfigurering.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som Application Support Engineer tillhör du service-teamet med ansvar för konfiguration, driftsättning och teknisk support av vårt styrsystem DeltaV hos kunder inom processindustrin. I tjänsten ingår allt från att konfigurera funktionalitet, operatörsinterface samt underhålla befintliga system till att vara ansvarig för att utföra start- och driftsättningsstöd för system och applikationer. Utöver detta ingår även säljsupport samt förebyggande underhåll, support och rådgivning.

Merparten av jobbet är primärt i södra Sverige på plats hos kund men kan även vara remote såväl som på plats hos någon kund i övriga Sverige och Norden. Eftersom du är ansiktet utåt är det viktigt att alltid se till kundens bästa, bygga upp ett förtroende för att bli den kunden vänder sig till vid behov av support.

Kvalifikationer
För att lyckas i den här rollen tror vi att du har en universitetsexamen med inriktning processautomation eller motsvarande. Du ska ha minst 3-5 års arbetslivserfarenhet av liknande tjänst inom processindustrin med konfigurering och anpassning av styrsystem. Du har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift, då mycket dokumentation samt intern kommunikation sker på engelska. Vi har även ett krav att du har B-körkort då många av resorna sker med bil. Har du sedan tidigare kunskap om DeltaV eller motsvarande styrsystem med inriktning konfigurering är det starkt meriterande.

Vi fäster stor vikt vid att hitta en medarbetare med rätt personliga egenskaper. För att vi ska bli en bra matchning behöver du vara en person som drivs av utveckling, gillar att ta egna initiativ och älskar den sociala biten med kundkontakt och merförsäljning. Du är självgående och van att arbeta i team och har förståelse för vikten av god kommunikation.

Vi erbjuder
Du kommer till ett sammansvetsat team med högt i tak, med stor kunskap och lång erfarenhet, här får du chansen att utvecklas! Emerson jobbar med certifiering av sina ingenjörer där det ingår olika utbildningspaket, som du redan från start får ta del av. Tjänstebil ingår, med förmånligt avtal.

Kontakt
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jörgen Björkman,  0739-80 83 95. Vi arbetar med ett löpande urval och ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!

 

Skicka ansökan

Dela på: