Sales Controller till Paroc i Skövde!

PAROC står för energieffektiva och brandsäkra isoleringslösningar av stenull för nybyggnation och renovering, VVS-lösningar, industriapplikationer, marin- och offshorelösningar.

Genom vår 80-åriga historia har vi fått ett välförtjänt rykte för hög produktprestanda, teknisk expertis och hållbarhet bland proffsbyggare, arkitekter, entreprenörer, återförsäljare och industriella byggentreprenörer. Våra produkter spelar en avgörande roll i att bekämpa klimatförändringarna då ca 40% av de växthusgaser som genereras av människan kommer från byggnader. I nya utvecklingsprojekt tillsammans med våra kunder testar vi löpande nya, hållbara produkter och lösningar.

Idag är vi marknadsledande, räknat i marknadsandel, på våra huvudmarknader i Finland, Sverige och Baltikum, inom såväl byggisolering som teknisk isolering. Dessutom har PAROC-produkter starka positioner som utmanare till nuvarande marknadsledare i Polen, Tyskland, Storbritannien, Norge och Ryssland.

Nu söker vi en driven och självgående Sales Controller till vårt affärsområde Teknisk isolering för norra Europa. Trivs du i en roll där strategiskt arbete kring affärsmöjligheter och marknadsanalyser växlas med löpande analys och rapportering av pågående försäljningsprojekt? I så fall är det dig vi söker!

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Sales Controller arbetar du proaktivt med att samla in och analysera data för att stötta organisationen med förståelse av affärsresultat och finansiell utveckling.

I dina arbetsuppgifter ingår:

  • uppföljning av resultat samt analys och prognostisering    av pågående försäljningsprojekt
  • ansvar för lönsamhetsanalys och PVM-analys (Price-volume-mix) för att visualisera och förstå orsaker till intäkts- och marginalförändringar
  • stöttning till säljorganisationen vid kontraktsskrivning avseende betalningsplan och ekonomiska villkor
  • uppföljning av försäljningsstatistik och säljutveckling
  • utveckling av ekonomiska verktyg för optimal och effektiv hantering av      månadsrapportering
  • förhandling vid förnyelse av årliga avtal med våra OEM-kunder
  • uppföljning och rekommendationer kring prissättning och kundrabatter

Som Sales Controller bistår du även organisationen med att förstå och förklara avvikelser och variationer. Vi arbetar med ständiga förbättringar och inom säljorganisationen driver vi årligen 5-10 strategiska projekt för att utveckla och stärka vår affär och våra arbetssätt. Det kan handla om att hitta och implementera nya tekniska lösningar eller att undersöka nya marknader och affärsmöjligheter. Vi drivs av framåtanda och utveckling och utmanar varandra för att tillsammans sätta och uppnå strategiska mål.

Du rapporterar till European Stonewool Commercial Finance Leader och tjänstens placeringsort är Skövde.

Din bakgrund

För att lyckas i rollen som Sales Controller bör du ha en universitetsexamen inom ekonomi, gärna med inriktning inom redovisning eller controlling. Utöver det har du minst 5 års arbetslivserfarenhet av liknande tjänst samt god kunskap inom SAP och Microsoft Excel. Då vi verkar på en internationell marknad skall du kunna uttrycka dig väl i svenska och engelska, i både tal och skrift. Har du tidigare erfarenhet av att jobba inom processindustri på ett internationellt bolag är det starkt meriterande.

Vi fäster stor vikt vid att hitta en medarbetare med rätt personliga egenskaper. För att vi ska bli en bra matchning behöver du ha ett affärsmässigt sinne och en god analytisk förmåga. Du gillar att jobba strukturerat och har en bra förståelse för att hålla tidsplaner och arbeta utifrån ett kundperspektiv. Då jobbet stundtals innebär ett högt tempo och snabba förändringar behöver du kunna hantera detta och se hinder som möjligheter.

Vi erbjuder

Hos oss erbjuder vi ett omväxlande arbete i en internationell miljö där möjligheten finns att få följa en produkt från dess första idé till leverans. Vi är i ett expansivt läge där du kommer få implementera dina idéer för att optimera och effektivisera vår affär på bästa tänkbara sätt. Det finns goda möjligheter till vidareutveckling inom företaget, både inom din specialistroll eller inom ledarroller samt internationellt inom koncernen.

Väckte vi ditt intresse? Sök omedelbart! I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Technogarden. Du ansöker genom att gå in på annonsen eller på technogarden.se. På grund av GDPR kan vi ej ta emot ansökningar via e-post. Vi arbetar med löpande urval varför tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. För mer information om tjänsten, är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Elina Petrakos som nås på 073-148 91 16 eller elina.petrakos@technogarden.se.

Sista ansökningsdag är 7 november. Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

 

 

 

Skicka ansökan

Dela på: