Vi söker [insert fullstack, backend or frontend] vilka har svårt för auktoriteter!

berg.jpg

Har du svårt för auktoriteter?

 

Bra, då är jag nog rätt för dig.

Kanske.

Inte sittafint.jpg

Söker du en tydlig, principfast ledare kan jag guida dig vidare.

Dunning-kruger.jpg

 

Jag är genuint konflikträdd, tror inte att det finns ett svar på någon fråga. Jag tror att b kommer före a. Jag är övertygad om att snäll är bättre än allt annat. Jag tror på dialogen. På pragmatism. Jag tror även stenhårt på handling. På att agera, direkt. Aldrig stå still. På att ompröva, reflektera i farten.

Trivs med min gelikar som får mig att gå i spinn, men lika mycket med er som är min raka motsats, ni som kompletterar mig.

Du är som kund viktigare än mitt ego. Du är som min kollega viktigare än allt annat.

För att inte brinna upp har jag hittat en modell där jag agerar som katalysator, min affärsmodell liksom bidrag till techscenen är alltså att ge för att sedan få. B leder till att A. Det funkar. Oskavigt. Inga tydliga pekpinnar. Inget facit. Min styrka är att jag hittar rätt kontext för individer och bolag. Jag hittar sammanhang, kompetens och pengar.

Ibland misslyckas jag. Men ger aldrig upp.

Aldrig.

Just nu söker jag fler kollegor.

Men inte vem som helst.

Jag söker i synnerhet utvecklare för konsultuppdrag hos våra kunder, i uppdrag hos kund alternativt i autonoma team. Remote, på plats eller från vårt kontor på Kyrkogatan 20.

Backends

Både #rust#golang liksom #Node.js men även flera #Java-utvecklare

Front och BAck.jpg

 

Frontend, mest react

404.jpg

 

Techlead, stream leads och agila coacher.

Men har kejsaren verkligen kläder?

Jag har inga som helst chefsambitioner, däremot vet jag vad jag vill uppnå. Därför söker jag likasinnade, jag vill med andra skapa något bättre och vill därför börja med att göra upp med allt som är fel.

Låt oss peka på alla nakna kjejsare, låt oss ifrågasätta alla skeva strukturer.

Vi kan börja med;

Orättvisa. Ojämlikhet. Rasism. Segregering.

Jag vågade vägra vapen. Vägrade lumpen. Men vågade sedan som vuxen inte stå för att jag var pacifist.

inte bomb.jpg

Vad vågade du?

 

Vad vågar du inte längre?

Vågar du skriva ✍️ jag?

Men ..

 

man måste ingenting.png

 

Flera kunder ber oss nu om fler team leveranser, därför fortsätter vi söka efter er som vill jobba tillsammans.

Därtill har flera av våra kunder stort behov inom alla områden just nu, i synnerhet på dev sidan.

Därför söker 👀 jag och mina kollegor just nu efter fler som vill ta anställning i vårt medarbetarägda bolag och således jobba som konsult men samtligt vara med som ägare men med en trygg anställning i botten, med kollektivavtal, bra lön men också med option på att få ta del av vinsten, dels den vi generar i uppdrag, via åtaganden, med partners ock för tjänster. Du får även vara med och dela den vinsten som konglomeratets övriga bolag i Norconsult sfären genererar.

Förra året delade vi tex på närmare blygsamma 500 000 000 sek, pengar som annars hamnar på börsen eller hos en privat ägare.

Skumpa.jpg

 

Smart tycker vi. Provocerande tycker andra.

Vi fattar inte varför inte fler väljer att jobba i ett bolag som erbjuder de som jobbar i bolaget att få ta del av värdet.

Vi fattar inte varför inte fler vill äga, istället för att vara ägda.

Vi fattar inte varför utvecklare vill jobba i ett bolag som sålt dem, utan att själva få ta del av vinsten. Eller jobba för att göda ägare på börsen som inte ens vet vem du är.

Vi fattar att många vill köra eget. Driva sin egen låda. Sköta sig själva. Utan att behöva bry sig om andra.

Normala bolag uppnår normala resultat, vi vill dock verkligen något helt annat.

Vi äger inte någon. Ingen är till salu.

Därför är vi MEDARBETARÄGDA!

Vi delar på allt, vinst likväl som ansvar och beslut.

Vi lever efter devisen att tillsammans är värt så mycket mer. För alla. Inte bara för en.

Vi delar på allt.

Vill du dela med oss?

Kooperativt.JPG

 

Vi tror att vi har ett av marknadens bästa anställningserbjudande.

 Mycket av det vi erbjuder är samma som alla andra men inkluderar även mer tex privat sjukförsäkring, diverse övriga förmåner och en frikostiga pensionsplan. Vi har från den 1 januari 2020 tecknat kollektivavtal vilket ger än fler fördelar för dig.  

bildernasbild.jpg

Utöver lön och förmåner erbjuder vi även alla tillsvidareanställda delägande, detta är svårare att värdera i pengar men av erfarenhet vet vi att det varit väldigt lönsamt. Endast de som är anställda av oss och Norconsult (vårt moderbolag) får äga aktier, en del av vinsten delar vi ut, återstående del återinvesterar vi. Detta innebär att ditt ägande kommer bli större och större över tid. Akterna behöver man dock själv betala för annars skulle du bli förmånsbeskattad. Alla nappar inte på detta, vissa vill investera själva på börsen, andra är ointresserade . Det viktiga för mig är att du ska få möjligheten att själv välja. 

 Vår styrka är att vi har ett väldigt bra nätverk och att vi borde vara den arbetsgivare som kan ge dig en trygg och spännande karriär. Vi har väldigt många ramavtal och än fler vänner som vi tar hand om och som tar hand om oss Technogarden.

Sedan januari 2021 har du som anställd hos oss också tillgång till förmånsportalen Benify där du kan ta del av alla deras medlemsrabatter. Där får du också en fullständig överblick över alla de försäkringar osv som du som anställd hos oss på Technogarden har. Dessutom ingår även Lifeplan som är den enda, helt oberoende och digitala, pensionsrådgivningstjänsten!

Det röda eller blå pillret?

om det röda:

 

Smoke.JPG

 

Sök gärna tjänsten hos oss som utvecklare, beskriv vad som är viktigt för dig, beskriv så att vi förstår hur vi kan göra oss relevanta för dig:

Önskad Tech-stack, om viktigt. Remote eller på plats, branch, lön samt andra önskemål. 

Play: The story of our life

Play; En annan historia

#wearetechnogarden

En annan historia om vårt liv, med och utan skidor

 

 

Skicka ansökan

Dela på: