Underhållschef till Quant / Stora Enso Gruvöns Sågverk

Om du gavs möjligheten att leda en underhållsorganisation i ett bolag där underhållsarbete alltid har högsta prioritet. Om du dessutom fick omge dig av ett nätverk med andra underhållschefer för att diskutera metodik, proaktivitet och strategi. Skulle du ta chansen då?

Quant är världsledande inom industriellt underhåll. I över 30 år har vi förverkligat den fulla potentialen av underhåll för våra kunder. Från att inkludera god säkerhetspraxis och bygga rätt underhållskultur, till att optimera underhållskostnader och förbättra anläggningens prestanda – våra medarbetare gör skillnad! Vi brinner för underhåll och är stolta över att se att vi uppnår våra kunders mål på det mest professionella sättet. Vi finns över hela världen inom ca. 90 anläggningar och är ca 2300 anställda.


Vad behöver vi?

Organisationen består idag av ca 30 medarbetare och nu söker vi en underhållschef (benämns inom Quant som sitechef) som vill leda och driva det positiva förändringsarbete som vårt åtagande möjliggör på Stora Enso. 

I rollen som sitechef blir du ytterst ansvarig för underhållsarbetet på Stora Ensos sågverk och CLT-fabrik. Du leder underhållsavdelningen och arbetar i nära samarbete med sitens övriga organisation. Genom ett stort nätverk av underhållschefer inom Quant får du lära dig vår erkända metodik och du får även den support du behöver för att implementera denna på Gruvön.

Är du en stark ledare, har kundfokus och vill arbeta i en organisation där underhåll är kärnverksamheten? Då är det här tjänsten för dig!


Vad kommer du att göra?

På Quant arbetar vi med modernt och förebyggande underhåll och säkerställer hög tillgänglighet i våra kunders produktionsprocesser. Vi söker därför en sitechef som arbetar med ständiga förbättringar, har högt kundfokus och arbetar för ett säkert underhållsarbete. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Driva ett aktivt säkerhetsarbete för våra medarbetare och möjliggöra deras personliga utveckling och kompetenshöjning
  • Kontinuerligt arbeta med hela fabrikens övergripande tekniska utveckling
  • Driva och implementera strategiska initiativ för att modernisera underhållsarbetet
  • Driva projekt i syftet om att öka effektivitet, kapacitet och säkerhet i fabriken
  • Ansvara för ekonomiska och operativa mätetal för din site
  • Ansvara för samt leda och fördela arbetet utifrån underhållsavtalet

Du leder ett team som består av underhållstekniker, elektriker, planerare och underhållsingenjör. Du rapporterar till Operations Manager för Quant Skandinavien och deltar i operativa forum tillsammans med övriga sitechefer. Du får även möjlighet att ingå i kundens produktionsledning på lokala siten.


Vad behöver du ha med dig i ryggsäcken?

För att lyckas i rollen tror vi att du har en ingenjörsexamen inom relevant riktning, alternativt har arbetserfarenhet som motsvarar utbildningskravet. Vi söker dig som har några års erfarenhet av underhåll gärna inom tillverkande industri. Du har tidigare varit framgångsrik i ledarrollen och drivit flera förbättringsprojekt. Då tjänsten innebär en del rapportering och uppföljning är det meriterande om du tidigare arbetat med produktionsekonomi. Vidare har du goda kunskaper i office-paketet samt mycket goda kunskaper i svenska och engelska.

Vi fäster stor vikt vid att hitta en medarbetare med rätt personliga egenskaper. För att vi ska bli en bra matchning behöver du vara en god relationsskapare som alltid sätter kundens behov i fokus där du arbetar för att ständigt överträffa dessa förväntningar. Du har ett starkt ledarskap och söker din egen framgång i andra människor, du är tryggheten i förändringsresor och kan se var värde behöver adderas i din verksamhet. Vidare har du en förmåga att ta initiativ och beslut, samt att prioritera rätt i ett arbete med ständig utveckling och verksamhetsförbättring. Att du i grunden har ett tekniskt intresse ser vi som en självklarhet för tjänsten.

Vi förstår att vi kräver mycket men i gengäld utlovas en utvecklande tjänst med oanade utvecklingsmöjligheter.


Är du vår superkandidat? Sök omedelbart! I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Technogarden. Du ansöker genom att gå in på annonsen eller technogarden.se. På grund av GDPR kan vi ej ta emot ansökningar via e-post. Vi arbetar med löpande urval varför tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. För mer information om tjänsten, är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Elina Petrakos som nås på 073-148 91 16 eller elina.petrakos@technogarden.se.

Sista ansökningsdag är 19 december.

Varmt välkommen med din ansökan!

Skicka ansökan

Dela på: