Produktchef till BTG Instruments i Säffle

BTG Instruments AB är världsledande inom området mät- och analysinstrument för övervakning och reglering av avancerade processparametrar inom pappers- och massaindustrin. Under mer än 100 år har vi utvecklat innovativa och kostnadseffektiva sätt att förbättra produktivitet och lönsamhet för pappers- och massaprocesser.

Inom massatillverkning är det viktigt att hålla koll på fiberkoncentrationen i massan för att få rätt kvalitet på slutprodukten på ett så kostnadseffektivt sätt som möjligt. Därför är det av stor vikt att ha bra kontroll över fiberkoncentrationen genom hela massaprocessen. Vårt produktutbud innehåller en rad olika mätinstrument och tekniker för optimal och tillförlitlig mätning oavsett placering och förhållanden i processen.

BTG grundades 1921 i Sverige, och har idag huvudkontor i Éclépens, Schweiz. Globalt inom koncernen är vi cirka 600 personer. BTG ägs sedan december 2019 av Voith Paper GmbH.

Just nu söker vi en produktchef till vårt produktområde för mekanisk koncentrationsmätning. Har Du erfarenhet av mätteknik och processindustri och vill ta steget mot ett produktansvar? Då är det Dig vi söker!

 

Arbetsuppgifter

Som produktchef hos oss ingår du i ett team med 5 andra produktchefer, och ni ansvarar alla för olika teknikområden. Ditt produktområde kommer att vara mekaniska koncentrationsmätare, som innefattar ca 5-8 unika produkter.

I rollen som produktchef arbetar du ständigt med att förbättra de produkter som ingår i ditt ansvarsområde för att säkerställa att rätt mätinstrument finns på marknaden. Det kan vara att optimera produktionsflödet och tillverkningsbarheten, att förfina tekniken så att mätnoggrannheten förbättras eller att utöka applikationsområdet för ett instrument.

Du är interfacet mot säljorganisationen för lanseringar, kampanjer såväl som mottagare av marknadens önskemål. Produktförbättringar kommer både från marknad, R&D och produktion och som produktchef ansvarar du för prioritering och kravspecifikation, samt uppföljning av pågående projekt som i de flesta fall drivs av R&D.

BTG Instruments ligger i teknikens framkant och vi söker ständigt nya sätt att förbättra och utveckla våra produkter. Ibland är det mindre uppdateringar, men vid införandet av nya produktgenerationer lyfter vi tekniken till en ny nivå. Med hjälp av vårt labb och vår prototypverkstad kan vi snabbt och effektivt testa våra idéer innan storskalig verifiering sker hos kund.

Som produktchef arbetar du även i nära samarbete med säljare och bidrar med din tekniska kunskap i kundsamarbeten. Att definiera rätt mätteknik för rätt tillämpning är en konst där din expertis kommer till stor nytta. Du deltar även vid problemlösning när en produkt inte fungerar optimalt.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är nyfiken på teknik och gillar att hålla dig uppdaterad om nya innovationer. Du har en ingenjörsexamen inom mekanik, mekatronik eller annat för tjänsten relevant område. Vi ser gärna att du har erfarenhet av processindustri eller mätteknik och att du tidigare arbetat med produktutveckling eller som produktchef/produktägare.

För att lyckas i rollen bör du vara en god kommunikatör med förmågan att sprida tydlig information om produktuppdateringar inom organisationen. Vidare bör du tycka om att gräva på djupet vid tekniska problem för att utreda rotorsaker och hitta lösningsförslag. Att zooma ut från detaljnivå till att se helheten samt att ta initiativ till och beslut om förbättringar faller sig naturligt för dig.

Då vi arbetar på en internationell marknad kräver tjänsten att du besitter goda kunskaper i svenska och engelska.

 

Vi erbjuder

På BTG värderar vi entreprenörskap, nya idéer och eget ansvar. Vi tror på att ge våra medarbetare utrymme för kreativa lösningar för att ständigt hitta nya sätt att utveckla och utvärdera teknologier och metoder. Inom företaget arbetar vi aktivt med att utveckla vår personal. Finns ambitionen hos dig så erbjuder vi goda möjligheter att på sikt utvecklas ytterligare inom andra roller.

Tjänstens placering är i Säffle och vid behov kan möjlighet till distansarbete ca 1-2 dagar per vecka ges. Tjänsten innehåller en begränsad mängd resor (ca 10-20 dagar per år) inom Sverige och även internationellt.

 

Är du vår nya kollega? Sök omedelbart! I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Technogarden. Du ansöker genom att gå in på annonsen eller technogarden.se. På grund av GDPR kan vi ej ta emot ansökningar via e-post. Vi arbetar med löpande urval varför tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. För mer information om tjänsten, är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Elina Petrakos som nås på 073–1489116 eller elina.petrakos@technogarden.se

Sista ansökningsdag är 30 januari.

Varmt välkommen med din ansökan!

Skicka ansökan

Dela på: