Automationsingenjör till Epiluvac i Lund

epiluvac.png

Epiluvac är ett privatägt svenskt företag beläget på Ideon i Lund som utvecklar och tillverkar reaktorer för nya halvledarmaterial. Företaget grundades 2013 men har kunnande och erfarenhet att bygga CVD-reaktorer från årtionden av forskning och utvecklingsarbete. Reaktorutvecklingen påbörjades för många år sedan i samarbete med Linköpings universitet och under de senaste åren har designen förädlats till en helt ny plattform med en patenterad funktion som är unik på den globala marknaden. Bolaget står nu inför en kraftig expansion eftersom marknaden växer i snabb takt då bolagets kiselkarbid- och galliumnitridhalvledare används i basstationer för 5G-nätet, elbilar, solcellsanläggningar och många andra områden inom elenergisektorn. Framtidens elnät kommer att vara beroende av avancerade komponenter för styrning och reglering och är en viktig marknad. Systemen från Epiluvac driver på omvandlingen till framtagandet av klimatsmarta lösningar för en mer produktiv och hållbar framtid. För mer info: https://epiluvac.com/

Vill du vara med och bidra till ett mer hållbart samhälle hos Epiluvac?
Har du ett genuint teknikintresse och gillar variation i ditt arbete? Blir du engagerad av att vara del av den kreativa processen i arbetet med utveckling och byggande av nya och innovativa tekniska lösningar? Då är detta chansen du inte vill missa!


Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som i samarbete med våra processingenjörer kan ta helhetsansvar att vidareutveckla styrsystemen för våra reaktorstyrsystem. Rollen är bred med olika uppgifter men den huvudsakliga uppgiften blir programmering av PLC och HMI system. Inom en snar framtid kommer även anslutning till kundens SECS/GEM-system att ingå. Våra kunder finns över hela världen och resor om ca 30 dagar/år ingår i tjänsten.

Vi är idag ett mindre företag under tillväxt vilket ger dig möjligheten att få en helhetsbild omedelbart. Du får även stor frihet under ansvar och ett tillhörande självledarskap där du deltar i berörda beslutsprocesser. Det innebär även omväxlande arbetsuppgifter (praktiska och teoretiska), spännande utmaningar och utvecklingsmöjligheter.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har en civilingenjörsexamen inom elektronik/automation med åtminstone 5 års erfarenhet inom PLC- och HMI-programmering. Du har god kunskap inom PLC-hårdvara och felsökning men även goda kunskaper inom IT. Erfarenhet av Twin CAT och maskinsäkerhetsföreskrifter är meriterande. Likaså erfarenhet från verksamhet inom process/tillverkning med omfattande säkerhetssystem. Du har en god svenska och engelska i tal och skrift.

För att trivas och lyckas i rollen tror vi att du är samarbetsinriktad och förespråkar arbete i team. Du är öppen och social och delar gärna med dig av dina kunskaper. Du har samtidigt förmågan att arbeta självständigt och organisera ditt arbete på ett strukturerat sätt. Du är systematisk, uthållig, konsekvent och kvalitetsmedveten i ditt arbetssätt. Rollen kräver att du är noggrann och har lätt att sätta dig in i komplexa system men även att du har en förmåga att se hela processen. I dig bor en sann utvecklare med ett gediget tekniskt intresse och egenskaper som kreativ, nyfiken och modig. Du är öppen för nya tekniska idéer men samtidigt som du är innovativ och idérik har du även förmågan att ta saker i mål och avsluta projekt.

Vad erbjuder vi dig?
I den här rollen erbjuds du goda möjligheter att utveckla dig själv och lära nya saker. Du kommer att arbeta i ett mindre och innovativt företag vilket innebär goda möjligheter att påverka och göra skillnad i en platt organisation med ett vänligt och hjälpsamt klimat i gruppen.

Sök tjänsten
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jörgen Björkman, 0739-80 83 95. Vi arbetar med ett löpande urval och ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!

Skicka ansökan

Dela på: