Teknisk säljare till Emerson i Karlstad

Emerson är ett globalt teknik- och ingenjörsföretag som tillhandahåller innovativa lösningar till kunder för industriella-, kommersiella- och konsumentmarknader.

Emerson grundades 1890 i St. Louis, Missouri. I över 100 år har vi utvecklats från en lokal aktör till ett globalt teknikbolag.

Emerson Automation Solutions hjälper sina kunder att maximera produktionen, skydda personal och miljö, samtidigt som de optimerar energi- och driftskostnaderna. En dynamisk miljö som finns placerad på 155 platser över hela världen, ett bolag som har resurser för att få dig att fortsätta utvecklas.

Vill du vara omgiven av intelligenta, drivna och passionerade innovatörer som alla arbetar mot samma mål? Att skapa banbrytande lösningar som gör att världen blir en bättre plats? Då är det dig vi letar efter!Till vårt säljteam för eftermarknad inom Norden söker vi nu en nyckelspelare för marknaden i Sverige.

Gillar du att skapa långsiktiga relationer och att diskutera tekniska lösningar? Att hålla dig uppdaterad om ny teknik och applicera denna i verkliga situationer? Då är det här tjänsten för dig!

Känner du dig tveksam för att du är en ingenjör och inte en säljare? Då vill vi att du tänker om och läser vidare för att se vad rollen innebär.

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att tillhöra affärsområdet Systems and Software solutions som innefattar styrsystem, mjukvaror, avancerade serviceprodukter och fabrikssupport för säkerställande av optimal funktion. Den långa livslängden på ett installerat styrsystem gör att du har möjlighet att skapa långsiktiga relationer med ömsesidigt förtroende till våra kunder. Du agerar som samarbetspartner till kund med ett gemensamt mål att uppnå en driftsäker och energieffektiv produktion.

I din kontinuerliga dialog med befintliga kunder skapar du en förståelse för dennes nuvarande situation och framtida utmaningar. Du håller dig ständigt uppdaterad om våra produkter och tekniker för att kunna presentera den bästa lösningen för kunden. Men stöd av säljsupport och intern ingenjörsexpertis driver du säljarbetet hela vägen till färdigt servicekontrakt och överlämnar sedan projektet till tekniksidan.

Marknaden i Sverige består av en tredjedel av vår totala säljbudget inom Norden och du innehar därför en nyckelroll i vårt säljteam. I Sverige agerar vi inom flertalet branscher med fokus på kemisk processindustri och våra kunder befinner sig från Sundsvall i norr till Malmö i söder. Tjänsten innefattar därför resor inom Sverige, uppskattningsvis 50% av arbetstiden. Placeringsort övrig tid är företrädesvis Karlstad, men Göteborg är också ett alternativ.

 

Kvalifikationer

För att lyckas i den här rollen tror vi att du har en ingenjörsexamen och ett par års erfarenhet av en teknisk roll, gärna inom processindustrin. Har du tidigare arbetat med automation och DCS-system är det ett plus. Då vi är en internationell koncern kräver tjänsten att du besitter goda kunskaper i engelska.

Vi fäster stor vikt vid att hitta en medarbetare med rätt personliga egenskaper. För att vi ska bli en bra matchning behöver du gilla att skapa relationer och att diskutera tekniska problem. Du har en förmåga att snabbt bilda dig en helhetsuppfattning om en situation och har ett analytiskt och lösningsorienterat synsätt. Vidare drivs du av att skapa affärer och leverera resultat. Du har ett strategiskt synsätt och förmågan att sätta upp och leverera mot en långsiktig affärsplan, samtidigt som du balanserar kortsiktiga mål och milstolpar. Vi välkomnar dig som arbetar strukturerat och uppmuntrar dig att ständigt söka bättre och effektivare arbetssätt.

 

Vi erbjuder

Vi förstår att vi kräver mycket men i gengäld utlovas en utvecklande tjänst med oanade utvecklingsmöjligheter. Du kommer till ett sammansvetsat team med högt i tak, stor kompetens och lång erfarenhet. Finns ambitionen hos dig så erbjuder vi möjligheten att utvecklas vidare i en ledarroll inom bolaget. Emerson erbjuder en rad utbildningspaket som möjliggör ständig kunskapsspridning om våra produkter och processer. Som anställd hos oss innefattas du även av vårt generösa bonusprogram.


Är du vår nya kollega? Sök omedelbart! I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Technogarden. Du ansöker genom att gå in på annonsen eller technogarden.se. På grund av GDPR kan vi ej ta emot ansökningar via e-post. Vi arbetar med löpande urval varför tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. För mer information om tjänsten, är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Elina Petrakos som nås på 073–1489116 eller elina.petrakos@technogarden.se

Sista ansökningsdag är 23 januari.

Varmt välkommen med din ansökan!

Skicka ansökan

Dela på: