Produktutvecklingschef till Uddeholm i Hagfors

Uddeholm formar världen tillsammans med den globala tillverkningsindustrin. Idag och för framtida generationer.

Vi på Uddeholm tillverkar verktygsstål som formar produkter som finns överallt i vår vardag. Vi formar världen, och vi formar den på ett hållbart sätt som är schysst mot både människa och miljö.

På så sätt kan vi fortsätta forma världen, idag och för framtida generationer.


Till rollen som produktutvecklingschef söker vi nu Dig som vill lyfta vårt utvecklingsarbete till nästa nivå för att bibehålla vår ledande position på marknaden. Är Du sugen på en ny utmaning där Du innehar en nyckelroll i ett teknikoffensivt företag? I så fall är det här tjänsten för Dig!


Vad behöver vi?

Vi är redo att växla upp vårt utvecklingsarbete till nästa nivå och söker dig som vi vara med på den här resan tillsammans med oss. För att bibehålla vår ledande position på marknaden ligger vårt fokus på att ta fram och erbjuda de mest konkurrenskraftiga och resurseffektiva lösningarna för den tillverkande industrin. Vårt utvecklingsarbete ska styras av kundbehovet och ta hänsyn till trender, verktygslösningar och vidareutvecklingen av produktionsmetoder. Vi ska etablera vårt gemensamma LEAN-produktionssystem UPS, där vi strävar efter ett effektivt flöde med kortast möjliga ledtid i alla våra processer.

Dina arbetsuppgifter

Med tydlig inriktning mot kundbehovet och vår strategi så behöver vårt arbete inom Forskning och Utveckling vara marknadsdrivet. I samarbete med produktchefer sätts en strategi för utveckling av befintliga och nya produkter. Produktutveckling ansvarar sedan för att driva utvecklingsarbetet i enlighet med strategin för att säkerställa en konkurrenskraftig produktportfölj.

I rollen som produktutvecklingschef leder du ett team med utvecklingsingenjörer och du rapporterar till chefen för Forskning och Utveckling. I dina arbetsuppgifter ingår bl.a. följande:

  • Säkerställa att teamets arbete bedrivs i enlighet med utvalda strategiska områden.
  • Hantera pågående projekt för utveckling av produktportföljen och säkerställa att dessa rapporteras i enlighet med vår produktutvecklingsprocess.
  • Utveckla teamets förmåga att leverera lösningar där vi kombinerar våra högkvalitativa material med djup teknisk kompetens.
  • Arbeta i nära samarbete med övriga FoU-avdelningar för att verifiera materialets beteende i alla steg av tillverkningsprocessen.
  • Bedriva ett ledarskap som främjar samarbete och innovationslust.
  • Upprätthålla kontinuerlig dialog med produktchefer och kunder för att ständigt kunna möta marknadens behov idag och imorgon.
  • Delta i operativt arbete med allt från idégenerering i projektens tidiga faser till att analysera lösningsförslag och utvärdera lanserad produkt.
  • Inneha huvudansvaret för kontakter och samarbeten med den akademiska världen.

För ett effektivt framtagande av nya produkter krävs helhetssyn och tvärfunktionella samarbeten med hög drivkraft och engagemang. Vi ska ge våra kunder möjlighet att vara ledande i sitt hållbarhetsarbete genom att arbeta för en hållbar livscykel för våra produkter. Vi ska ha det lägsta klimatavtrycket på marknaden och hjälpa våra kunder att minimera sin miljöpåverkan. Vi ska vara först i världen med att tillverka ett klimatneutralt verktygsstål.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som brinner för innovationer och att applicera dessa på befintlig teknik. Du har en ingenjörsexamen inom materialteknik eller annat för tjänsten relevant område. För att lyckas i rollen bör du ha tidigare erfarenhet av produktutveckling och ha arbetat ett par år i en ledande roll, gärna chefsbefattning. Har du även erfarenhet av processindustri eller komponenttillverkning ökar dina chanser ytterligare.

Vi värdesätter dina tekniska kunskaper, men söker framför allt dig med rätt personliga egenskaper.

Vi välkomnar dig som vågar tänka annorlunda och ifrågasätter etablerade normer för att ständigt optimera tekniska lösningar och arbetssätt. För att vi ska bli en bra matchning bör du vara en god relationsskapare med förmågan att skapa och bibehålla en härlig samarbetskultur. Du driver på teamets arbete enligt utsatt plan, hela tiden med kundens behov i åtanke. Att analysera och agera bollplank samt följa upp genomförda resultat är något som faller sig naturligt för dig.

Då vi arbetar på en internationell marknad kräver tjänsten att du besitter goda kunskaper i svenska och engelska.

Din placeringsort är Hagfors, med möjlighet till distansarbete och arbete på vårt kontor i Karlstad när arbetet tillåter.

Detta är en spännande tjänst med möjligheter att utveckla företagets affär och stora individuella utvecklingsmöjligheter. Finns ambitionen hos dig så erbjuder vi goda möjligheter att på sikt utvecklas ytterligare inom andra roller.


Är du vår nya kollega? Sök omedelbart! I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Technogarden. Du ansöker genom att gå in på annonsen eller technogarden.se. På grund av GDPR kan vi ej ta emot ansökningar via e-post. Vi arbetar med löpande urval varför tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. För mer information om tjänsten, är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Elina Petrakos som nås på 073–1489116 eller elina.petrakos@technogarden.se

Sista ansökningsdag är 23 januari.

Varmt välkommen med din ansökan!

Skicka ansökan

Dela på: