Applikationsingenjör med säljfokus till Automationspartner i Helsingborg

Automationspartner.png


AutomationsPartner – ett modernt företag inom Life Science industrin
Sedan snart 30 år har AutomationsPartner varit verksamma inom segmentet industriautomation för kunder inom medicinteknik. Vi är strax över 50 anställda med alla våra kompetenser strategiskt förlagda till Helsingborg, mitt i Medicon Valley klustret.

Vi erbjuder globala och lokala medtec och pharma kunder avancerade monteringsmaskiner och moderna robotlösningar som utvecklas och tillverkas i egen regi via hängivna ingenjörer inom mekanik och automation och erfarna tekniker. Våra automationsleveranser sker i projektform och karaktäriseras av en hög andel nykonstruktion och processutveckling.

Inom företaget finns även en separat utvecklingsavdelning AP Develop med eget testlabb och en effektiv serviceorganisation. Våra kunder är mycket nöjda med kvaliteten på våra leveranser och kundrelationerna är långa och djupa.

Kan du se tekniska lösningar och flöden som ingen annan ser?
Är du bred i din tekniska kunskap, gillar att göra affärer och vill verka inom den spännande medicinteknikbranschen? Då har du chansen att komma till ett hängivet team och vara med och utveckla långsiktiga kundrelationer genom innovativa tekniska lösningar.

Dina arbetsuppgifter
Som Applikationsingenjör ansvarar du för att tillsammans med ett hängivet offertteam utveckla automationskoncept för monteringsmaskiner eller robotceller i enlighet med våra processer och rutiner. Offertunderlaget bereds noga och kundernas behov och URS krav analyseras. Inte sällan träffas ett team för att utveckla tekniska koncept och innovativa lösningar tillsammans via iterativa processer. Offertteamet skapar sedan processbeskrivningar, layoutritningar i CAD och andra erforderliga underlag. Du själv eller tillsammans med övriga säljingenjörer arbetar fram kostnadskalkyler (delvis i affärssystem Monitor G5) och offerttexter. Det är en fördel ifall du själv kan skapa koncept/layout i CAD (Solid Works).

I rollen som Applikationsingenjör träffar du också våra kunder via direkta besök eller i samband med erhållna förfrågningar/RFQ. Kunderna finns lokalt i Skandinavien eller i Europa och spänner från start-up’s till globala bolag med flertalet siter. Förståelse för kundernas behov och deras produktsegment är en del av tjänsten. Du medverkar på mässor för att förstå branschen, identifiera ny teknik och träffar underleverantörer och partners.

Tjänsten innebär emellanåt resor inom Sverige eller internationellt, både över dagen och med övernattning.


Kvalifikationer

Vi tror att du i grunden är högskoleingenjör eller civilingenjör med några års erfarenhet från industrisegment med högt ställda krav på kvalitet, produkt och leverans och en förmodad bakgrund som mekanikingenjör med erfarenhet av att visualisera maskinsystem och komponenter i CAD. Det är positivt ifall du tidigare arbetat med försäljning av industriprojekt, utvecklingstjänster eller automationskomponenter alt systemlösningar i projektbaserad verksamhet. Alternativt har du utöver din ingenjörsbakgrund en kommersiell och social ådra vilket gör att du vill söka dig vidare i riktning mot att göra affärer.

För att lyckas i rollen tror vi att du är en initiativrik och lösningsorienterad person med stort intresse för teknik. Du är nyfiken, nytänkande och kreativ i ditt problemlösande men också tålmodig med en förståelse för riskminimering. Samtidigt är du kundorienterad och tilltalas av kontakten med olika befattningshavare hos kunder och leverantörer. Din goda förmåga att skapa förtroende genom din tekniska kompetens och strukturerade tillvägagångssätt skapar goda förutsättningar att skapa affärer och hitta lösningar. Du är dessutom en lyhörd och god lagspelare som bidrar till teamets bästa men även trivsel i dialog och handling.

Vi arbetar på en internationell arena varför flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav, ytterligare språk är positivt. Erfarenhet från arbete utomlands och med andra kulturer är meriterande.


Vad kan vi erbjuda dig?

Vi ger dig en möjlighet att bli en del av en djupt rotad positiv företagskultur med fokus på avancerad teknik, lärande och internationella kundrelationer. Våra kunder och deras medarbetare lägger vikt på kvalitet, långsiktighet och i slutändan patientens välmående.

AutomationsPartners medarbetare upplever en hög arbetstillfredsställelse, en öppen atmosfär och en meningsfullhet i att arbeta inom Life Science. AutomationsPartner är ett välskött företag med långsiktiga ägare. Företaget växer och flyttar 2023 till nybyggda moderna lokaler nära utmärkta kommunikationer på Berga industriområde i Helsingborg.

Som anställd på AutomationsPartner omfattas du förutom av trevliga kollegor också av ett generöst friskvårdsbidrag, kollektivavtal med Unionen och flexibla arbetstider med möjlighet att kombinera arbetsliv med privatliv.


Kontakt

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jesper Eklöf, 0707-195382 eller Jörgen Björkman, 0739-80 83 95. Vi arbetar med ett löpande urval och ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!

Skicka ansökan

Dela på: