Senior Mechanical Designer till Heatex i Malmö

Heatex.png

Heatex är en ledande global utvecklare och tillverkare av värmeväxlare och kylsystem. Huvudkontoret ligger i The Point i Malmö och har produktionsanläggningar, försäljningskontor samt distributörer över hela världen. Heatex värmeväxlare används främst för energiåtervinning och fuktreglering i ventilationsanläggningar samt för komponentkyla för olika industrisegment. Heatex är ett växande företag med stor kunskap och fokus på utveckling. Heatex är en del av Madison Air, som tillhör Madison Industries, ett av världens största och mest framgångsrika privatägda företag. Madison Air har åtagit sig att göra världen säkrare, hälsosammare och mer produktiv genom luftens kraft genom att skapa innovativa lösningar som ger enastående kundvärde.

Vill du jobba med morgondagens produkter och göra skillnad?
Vill du aktivt bidra till en mer energieffektiv och hållbar värld? Brinner du för produktutveckling och ny teknik?

Heatex är ett ledande cleantech-företag som optimerar och utvecklar luft-luft värmeväxlare och kylsystem baserat på dessa lösningar, vilket bidrar till en hållbar framtid. Alla bolagets produkter är specialtillverkade och designade för att matcha kundens tekniska specifikationer och utvecklingsteamet behöver nu förstärkas med en erfaren Mechanical Designer. 

Arbetsbeskrivning
Tjänsten som Senior Mechanical Designer är en bred teknisk roll på företagets utvecklingsavdelning. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att designa och konstruera produkter inom Heatex produktsortiment. Konstruktionsarbetet drivs i projektform och utvecklingsprojektens karaktär är både i form av nyutveckling och för aktuell kund skräddarsydda produkter samt vidareutveckling av befintliga produkter.

Parallellt med ditt operativa konstruktionsarbete förväntas du också ta en ledande position i utvecklingsprojekt, ha kunddialog och stötta andra konstruktörer i deras arbete. Du kommer dessutom att ha en stöttande funktion gentemot produktionen och i större kundprojekt agera teknisk expert vid kundspecifika frågeställningar i införsäljningsfasen. Rollen innehåller intressanta utmaningar kopplade till en mer hållbar och energieffektiv värld och att vara med och utveckla framtidens produkter. 

Tjänsten är placerad på Heatex huvudkontor i The Point i Hyllie, Malmö. Produktionen finns i Tjeckien men du kommer att ha nära till testlabbet som finns i Malmö.

Kvalifikationer
Du har en civilingenjörsutbildning med inriktning maskin/produktutveckling eller motsvarande och minst 5 års erfarenhet av konstruktion och produktutveckling. Du har en bred teknisk kunskap samt en god engelska och svenska i tal och skrift. Erfarenhet av FEA är meriterande, likaså kunskaper inom metaller, tunnplåt och testning.

Vi ser gärna att du är lyhörd, nyfiken och kunskapssökande, gillar tekniska utmaningar och utvecklingsarbete i projektform. Du kommer att ha en kund- och leverantörsnära tjänst och som person behöver du därför vara samarbetsinriktad, kommunikativ och ansvarstagande för att komma framåt i dina processer på egen hand med en stark drivkraft mot resultat och lösning. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och kan se och analysera detaljer samtidigt som du har förmågan att se det större perspektivet. För att finna dig tillrätta i denna roll är det viktigt att du trivs i en miljö med stor påverkansmöjlighet och korta beslutsvägar där du som senior ingenjör förväntas ta en drivande position gentemot kollegor och projekt.

Sök tjänsten
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jörgen Björkman, 0739-80 83 95. Vi arbetar med ett löpande urval och ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!

Skicka ansökan

Dela på: