Health & Safety Engineer till Metsä Tissue

Metsä Tissue skapar en renare vardag. Vi är en av de ledande mjukpappersleverantörerna i Europa till hushåll och yrkesverksamma och en av de ledande leverantörerna av mat- och bakplåtspapper globalt. Ett av Metsä Tissues bruk, Katrinefors bruk, grundades 1765, har ca. 350 anställda och ligger vid Vänerns pärla – Mariestad. Bruket producerar främst toalett- och hushållspapper, handtork-, industri- och systemrullar.

Bruket som helhet moderniseras, expanderas samt utökar nuvarande kapacitet och står inför spännande utmaningar. Det händer mycket inom området Hälsa och Säkerhet med höga ambitioner och stort fokus på att öka säkerhetskulturen. Befintligt ska möta nytt med arbetssätt som håller hela vägen.

Vi har ett stort fokus på hållbarhet och prioriterar alltid säkerheten och ständiga förbättringar. Vill du utmana oss vidare med nya idéer att bli ännu bättre? I så fall ser vi fram emot din ansökan!

Vad blir din roll på Metsä?

I huvudsak kommer du i rollen som Health & Safety Engineer att driva och samordna hälso- och säkerhetsfrågorna på befintlig bruksorganisation och arbete tillsammans med HSEQ-avdelningen. Du får vara med och påverka fabrikens utveckling och vi uppmuntrar att du kommer med nya idéer. Vi arbetar med ständiga förbättringar och i din roll kommer du både delta i och leda förbättringsprojekt och utvecklingsarbete.

Tjänsten omfattar ett brett område där du bland annat säkerställer att arbetet inom ansvarsområdet drivs i enlighet med gällande lagar, regler och standarder. Du planerar och genomför riskanalyser och utbildningar samt utvärderar och sammanställer data och incidentrapporter. Inom ditt ansvarsområde ingår även att upprätta och implementera företagsomfattande policyer gällande hälsa och säkerhet samt planera och genomföra revisioner. Du behöver vara aktiv och agera på plats för att säkerställa att vi har tydliga krav samt att dessa efterlevs och att rätt åtgärder utförs för att garantera arbetsplatsens säkerhet. Du kommer även att vara med och planera och implementera utbildningsplaner, kommunicera säkerhetsregler internt och externt samt stödja lokal drift vid skapandet av standardrutiner.

Tjänsten är en visstidsanställning om 2 år, med placering i Mariestad och du rapporterar till HSEQ Manager, Sweden.

Vad söker vi?

Vi söker dig som har ett stort intresse för hälsa och säkerhet och som drivs av att utveckla fungerande arbetssätt inom området. Fler kvalifikationer:

  • Eftergymnasial utbildning inom arbetsmiljöområdet, välkomnar även ansökan från dig som nyutexaminerad
  • Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en liknande roll inom industrin
  • God kunskap om de lagar och standarder som gäller inom hälso- och säkerhetsområdet
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
  • Bekväm med myndighetskontakter och sedan tidigare van att föra myndighetsdialoger
  • Personlighet: god kommunikationsförmåga, du arbetar proaktivt för att göra rätt insatser vid rätt tid och van vid att arbeta och bidra självständigt såväl som i team. Du trivs i en operativ roll där du får god nytta av din problemlösningsförmåga, du är välorganiserad, noggrann samt resultat- och utvecklingsorienterad. Du har ett stort engagemang för ditt arbete och lätt för att bygga långsiktiga relationer.
  • Erfarenhet av maskinsäkerhet är meriterande.

Vad erbjuder Metsä?

Vår verksamhet styrs inte bara av kunderna, utan också av våra värderingar när det gäller hållbarhet och våra förnybara råvaror. Vi fokuserar på tillväxt och investerar i nya affärsmöjligheter. Hos oss får du ett nära samarbete med inspirerande och kompetenta kollegor som tillsammans arbetar för att skapa bättre resultat. Du kommer vara en del av ett stort företag med välkända varumärken och vi erbjuder en unik produktionsmiljö och ett stimulerande arbete med stora möjligheter att utvecklas inom ditt område.

Mer information och ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Technogarden. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Ulrika Nilsson som nås på 0702–98 30 85 eller ulrika.nilsson@technogarden.se.

Ansök genom att besöka annonsen på technogarden.se. Vänligen notera att ansökningar endast tas emot via hemsidan på grund av GDPR. Vi ser fram emot din ansökan och uppmuntrar till att söka tidigt då urval sker löpande. Ansökningstiden går ut 21 april.

Varmt välkommen med din ansökan!

Skicka ansökan

Dela på: