Vad innebär det att vara konsult? Lär känna vår konsult Anton!

I den här intervjun får du en inblick i vad innebär det att vara konsult hos oss. Technogarden erbjuder inte bara karriärmöjligheter utan också en stark gemenskap och stödjande nätverk för sina konsulter. Anton Pettersson, teknisk skribent vid Technogarden Mälardalen berättar om sina erfarenheter som konsult och om sitt uppdrag.

Varför började du på Technogarden?

– Jag fick kontakt med Technogarden i samband med ett jobb som jag sökte. Mitt första intryck av Technogarden var väldigt gott då jag fick ett mycket bra bemötande av min chef. Jag förstod sedan snabbt att Technogarden var ett konsultföretag som stod för god gemenskap mellan alla konsulter. Detta blev sedan allt tydligare under min första konferens några veckor in på mitt uppdrag.

Technogardens konsult Anton som sitter och pimplar på en sjö
På sin fritid sysslar Anton bland annat med friluftsliv och isfiske.

Hur är det att vara konsult på Technogarden?

– Det är jättekul! Det jag framför allt gillar är att kunna vara ute på olika uppdrag och se vad som passar en själv. Samtidigt har man möjlighet att skaffa sig goda och värdefulla erfarenheter som både styrker en som person, men som även stärker ens CV. Jag har fått en bättre förståelse för vad innebär det att vara konsult.

Vad gör du på ditt uppdrag?

– Mitt uppdrag är som teknisk skribent på Volvo CE i Eskilstuna. Som teknisk skribent jobbar jag med att skriva instruktionsmanualer för olika delar i Volvos maskiner. Kortfattat så skapar och redigerar jag bilder samt skriver förklarande texter.

Vad vill du ge för tips till någon som funderar på att bli konsult på Technogarden?

Konsulten Anton i skogen och hållandes i en groda.

– Ta vara på det den fina gemenskapen vi har! Det brukar anordnas aktiviteter som konferenser och skidresor där vi ses inom Technogarden. Detta tycker jag har varit ett perfekt tillfälle att lära känna mina konsultkollegor och på så sätt även få en tydligare känsla av att man är en del av något mer än endast där man är på uppdrag.
– Du kommer även tillhöra en kompetensgrupp inom Technogarden, den är mycket bra att vara delaktig i! Kompentensgruppen har online-möten då och då där man har möjlighet att dela med sig av tankar och problem som man kan ha exempelvis ute på sitt uppdrag. Där kan vi också dela våra erfarenheter kring vad det innebär att vara konsult.

Nyfiken på att veta mer om livet som konsult på Technogarden? Läser mer om att våra konsulter eller Kontakta oss.

Dela på: