Do good – Get good

Här kan du lära känna Technogardens koncept Do Good – Get Good. Det växte fram ur vårt behov av vilja göra gott för andra. Och samtidigt ville vi ha en struktur som lever över tid, som är enkelt för alla medarbetare att använda och som kanske andra bolag kan dra nytta av.

Vårt koncept i korthet: Om du väljer att göra något gott på din fritid, så vill Technogarden ge dig något tillbaka. Därför har vi tagit fram en app där du rapporterar den tid du lägger ned på välgörenhet. Halva den tid du registrerar får du adderad in i din egen tidbank (med en viss övre gräns förstås).

Do good - Get good

På detta sätt blir välgörenhet en win-win-win för oss alla. Någon får hjälp, du mår bra och får extra ledig tid och vi kan känna oss stolta över att Technogarden bidrar till ett bättre samhälle.

Vilka aktiviter kan jag göra?

Aktiviteter som gör något bra för många (inte endast din egen familj) är det grundläggande kravet. Det spelar ingen roll om det är djur, natur eller direkt för människor. Det ska vara ideellt arbete i någon form och inte under arbetstid eller annat tillfälle då du får någon form av ersättning. Exempel på aktivitet är läxhjälp för en förening, lämna blod eller kanske Missing People.

Hur börjar jag?

Anställda på Technogarden, kan starta upp genom att kontakta sin konsultchef. Konsultchefen aktiverar appen och är även den som godkänner aktiviteter. Alla konsultchefer har hjälp av ett råd bestående av VD samt produktägaren för appen avseende vilka aktiviteter som godkänns. Ytterst är det rådet som godkänner aktiviteter.